Roxana Badescu Solista nunta
solist nunta
solist nunta

Formatie si solista nunta muzica populara din diferite zone ale tarii: Teleorman si Muntenia. Canta romante si muzica de petrecere pentru nunta.

Absolventa a Liceului de Arta “Dinu Lipatti” din Pitesti si a Universitatii Nationale de Muzica  Bucuresti, Roxana Badescu si-a creat de-a lungul timpului o foarte buna reputatie in fata oamenilor de specialitate si a publicului, datorita vocii si a profesionalismului demonstrat la fiecare aparitie scenica sau inregistrare.

Ca interpreta a cantecului popular romanesc a debutat in anul 2005, fiind laureanta a mai multor consursuri nationale si internationale. Repertoriul sau cuprinde melodii folclorice din toate zonele tarii, cantece de petrecere si muzica lautareasca.

Din 2010, a început să lucreze la Televiziunea Română, canalul TVR 3.  A fost redactor-prezentator la emisiunile „Vocea populară” 2010 -2011,  „Sărbătoare la zi mare” , „Cântec şi poveste” 2011-2012, „ Petrecere cu lăutari”- 2012 (producător  dr. Maria Tănase Marin). A fost redactor colaborator la producţiile „Ziua porţilor deschise” 2010 –  TVR 1 (realizator Maria Tănase Marin, producător Marina Almăşan).

La canalul TVR 2, Roxana prezintă emisiunea săptămânală „Popasuri folclorice” şi a lucrat la producţii ca Festivalul Callatis 2013 – Seara de Folclor, transmisie directă, „Să petrecem astă seară”, „Vin Floriile cu soare”, „Sărbătoarea Primăverii” (producător dr.  Maria Tănase Marin).

formatie nunta
solist nunta